Собственикът на умиращите коне взел голяма субсидия  Собственикът на конете,

...
Собственикът на умиращите коне взел голяма субсидия  Собственикът на конете,
Коментари Харесай

Разследват собственика на бедстващите коне ВИДЕО

Собственикът на умиращите коне взел огромна дотация

 
Собственикът на конете, които бяха открити гладни и премръзнали в Осоговската планина, ще бъде разследван и за корист с евросредства. Това пред NOVA Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор.
 
За умиращите животни сигнализираха туристи и природозащитници. Десетки доброволци са в планината, в опит да оказват помощ на оживелите коне. Те обаче към момента не са съумели да стигнат до мястото, където са конете, заради извънредно неприятните метеорологични условия.

 
Животните са благосъстоятелност на мъж от Кюстендил, който е взимал за развъждането им по 140 евро на кон по стратегии. Около 30 животни са починали в планината на височина 1800 метра, без храна и заслон. Собственикът им твърди, че не ги е виждал от края на предходната година, тъй като ги бил изгубил. По думите му едвам преди ден от обществените мрежи схванал, че конете му умират в планината.
 
„ В рамките на вчерашния ден са събрани задоволително данни за започване на досъдебно произвеждане за свирепост към гръбначни и причиняване на тяхната гибел ”, изясни представителят на обвинител номер едно.

Оказва се, че с изключение на за развъждане на конете, притежателят им е получавал и дотации за пасища, което съгласно прокуратурата съставлява " закононарушение с изключително висока социална заплаха ". 
 

 
Ако бъде приет за отговорен, фермерът може да бъде наказан на затвор за сред една и три години и санкция в размер от 2000 до 5000 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР